IPL Blodkar  

Overfladiske blodårer/kar i ansiktet, hals og bryst kan behandles med IPL/Dye-VL lyslaser. Diffus rødhet, Couperose og Rosacea behandles ofte med IPL/Dye-VL. Laserbehandling har vist seg å være vellykket på synlige og sprengte blodkar i ansiktet (også
kalt teleangiektasier). Disse ligger overfladisk, og synes igjennom huden. Disse er helt ufarlige, men er kosmetisk skjemmende. Slike blodkar dukker først og fremst opp i ansiktet og på beina, men kan finnes andre steder på kroppen også.

 

Hvordan behandles sprengte blodkar?


Med en IPL/Dye-VL behandling brukes lys for å varme opp blodkarene. Energien fører til at overfladiske blodkar skades og klapper sammen. På denne måten vil også rødmen i huden både dempes, og forsvinne etter noen behandlinger.

 

Før behandlingen


Alle som skal behandles må unngå sol og solarium minst 4 uker før behandling av ansikt. Dette pga økt risiko for pigmentforstyrrelser. Fruktsyrepeel og a-vitamin krem må ikke benyttes siste uken før behandling. Man bør heler ikke ha brukt selvbruning de siste 2 ukene før behandlingen. Opplys alltid om hvilke medisiner du bruker, eller om du har startet med noen nye - når du kommer tilbake til neste behandling. Før behandling må huden vaskes grundig, og sminke eller kremer fjernes.


Etter behandlingen


Det er viktig at både før og etter behandling, at huden er så blek som mulig, altså uten solpåvirkning i minimum 4-6 uker både før og etter behandling. Blek hud gjør risikoen for hudreaksjoner minimale, og effekten av behandlingen bedre. Behandlingen kan gi blåmerker i tiden etterpå. De kan variere fra et par dager, til noen få uker. Huden kan hovne opp å få en lett rødme i behandlingsområdet i 2-3 dager. Dersom det skulle oppstå blemmer/sår etter behandling, vil disse forsvinne etter noen dager. Ikke plukk på disse, men ta kontakt med klinikken, for riktig krembehandling. Det kan også oppstå arr og sår, men det er svært sjeldent. Solkrem faktor 50, skal brukes hver dag når du er under behandling med laser, pga den økte risikoen for pigmentforstyrrelse!

 

Trenger man flere behandlinger


Flere behandlinger er nesten alltid nødvendig for å oppnå best resultat. Ofte mellom 1-5 behandlinger, men det er veldig individuelt hvor mange behandlinger man trenger. Man bør vente miellom 4-6 uker mellom hver behandling. Dette for at huden skal få tid til å reparere
seg, mellom hver runde. Det kommer mye an på blodkarenes størrelse. Huden skal være helt leget, før supplerende behandling, og det kan ta lang tid før prosessen er avsluttet.


Hvordan foregår behandlingen?


Øyebeskyttelse benyttes under hele behandlingen. Laseren blir deretter ført over det aktuelle området på huden. Ved IPL/Dye-VL bruker man gele. Ved hver impuls som utløses får man en kortvarig svie og stikkende følelse. Behandlingshodet på laseren har innebygget kjøling. Etter behandlingen kan det oppstå noe hevelse og rødhet, som kan vare fra et døgn til en uke. Det er viktig med god hygiene etter behandlingen, bruk gjerne en mild hudrens morgen og kveld.