IPL Pigmentflekker  

Pigmentforandringer eller pigmentflekker kan behandles/fjernes med IPL/Dye-VL. Pigmentflekker, leverflekker og solfregner er lyse til mørkebrune flekker i huden. De består av en opphopning av små korn av pigmentstoffet melanin i hudens øverste hudlag.


HVA GJØR EN IPL/Dye-VL LASER?

 

  • Reduserer sprengte blodkar
  • Reduserer kronisk rødhet i ansikt og på hals
  • Fjerner/reduserer pigmentforandringer
  • HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN


Ved bruk av en IPL/Dye-VL laser sprenges pigmentkornene i stykker og fjernes av hudens egne opprydnings celler. Øyebeskyttelse brukes under hele behandlingen. En gele legges på huden og lyslederen blir deretter ført over. Behandlingen er ikke smertefri. Ved hver impuls
som utløses føles en stikkende varme. Etter behandling kjøles huden ned i ca 10-15 min og tilslutt påføres en reparerende krem og SPF 50.

 

HVA ER EFFEKTEN AV IPL/Dye-VL BEHANDLING?


Pigmentflekkene/lentigo som ligger i overhuden, fjernes lett med IPL/Dye-VL. Typiske pigmentforandringer som har kommet i forbindelse med overdreven soling, skal være enkle å fjerne. Det samme gjelder aldersbetingede flekker i ansikt, bryst og på håndrygg. Effekten av behandlingen varierer fra fullstendig fjerning av pigment, til delvis eller ingen – avhengig av pigmentets type og årsak. I en del tilfeller kreves det også mer enn èn behandling.


FØR BEHANDLING


Er det viktig å vaske området, evt sminke og kremer fjernes. Man bør unngå strek sol eller solarium 4 uker før. Man bør heller ikke, de siste 2 ukene, ha brukt selvbruningskrem. Ved bruk av a-vitaminsyre krem, må denne ikke brukes siste uken før behandling. Bruk SPF 50, 4 uker før, og 4 uker etter behandling for å unngå pigmentforstyrrelser.


ETTER BEHANDLING


Pigmentflekkene kan sees litt mørkere. Etter 1-2 dager vandrer mørkfargen i pigmentene opp til overflaten og flasser av, etter ca 5-10 dager. Hos enkelte kan det sees en lett hevelse i huden, særlig hvis det er flere pigmentforandringer som er behandlet. Det kan oppstå noe
hevelse og rødhet. Dette kan vare fra et døgn, til en uke. Det kan oppstå overfladiske blemmer. Disse vil forsvinne og falle av uten at det blir arr. Hvis det blir blemmer eller skorper – ta kontakt med din behandler. Det er veldig viktig med god hygiene etter behandlingen. Bruk gjerne en lett hud-rens morgen og kveld.